Plus 10 000

Plus 10 000 - Initiativ för att öka andelen tjejer och kvinnor som tränare och ledare inom svensk fotboll

Fotbollsrörelsen växer! Damfotbollen växer!

I svensk fotbolls mål-och strategi för 2018-2022 står det att vi ska vara" Pådrivande i jämställdhet och mångfald inom svensk fotboll samt stärka vår ställning som viktig samhällsaktör i dessa frågor".

Plus 10 000 är ett rikstäckande initiativ för att öka andelen kvinnor som ledare och tränare inom fotbollen de närmaste fem åren. Målet är att rekrytera minst Plus 10 000 fler tjejer och kvinnor inom fotbollen till år 2023.
Detta innebär fler tjejer och kvinnor som fotbollsledare i olika positioner på och utanför planen som tränare, domare, styrelse- kommittéledamöter, i ordförandepositioner och ledningsgrupper samt andra roller i klubbar och föreningar. Ännu fler ska känna sig välkomna, hemma och berörda i den svenska fotbollsrörelsen och ambitionen är att initiativet Plus 10 000 ska bidra till detta. Hur ställer vi frågan? Hur ser förutsättningarna ut?

Vi i Dalarnas fotbollförbund tycker detta är en viktig fråga att driva. Under föregående år har vi haft nätverksträffar, riktade mentorskap med mera. 2020 kommer vi gå in och försöka hjälpa våra föreningar hitta bra sätt för att inspirera fler till att vilja vara ledare i föreningar och speciellt kvinnor. Vi kommer också försöka göra vissa riktade aktivitet för att behålla och stärka de kvinnliga ledarna vi har i våra föreningar idag samt göra aktiviteter som kan ge ringar på vattnet i det stora hela.

Aktiviteter som vi kommer ha 2020 kopplat till Plus 10 000:

Nätverksträff speed dating med ledande kvinnor

Tid och plats:
11 feb 2020 Falun
17.30-21.00

Denna aktivitet är öppen för alla kvinnor som är ledare på något sätt, chefer, lärare, politiker, tränare med mera. Detta kommer vara ett forum för erfarenhetsutbyte över yrkesgränser. Eventet kommer vara utformat som en Speed dating följt av en sammanfattning och sedan kommer Dalarnas fotbollförbund stå för middag.

Kostnad för nätverksträffen:
300kr per detlagare ( vi subventionerar träffen med 50% verksamhetsstöd)

Anmälan görs vid fogis eller om man inte har inloggning via dalafotboll.nu

______________________________________________________________

Föreläsning/workshop i Respektfullt ledarskap

Tid och plats:
29/2 och 21/3 2020 Falun
10.00 – 13.00

Workshopen kommer fokusera mycket på kommunikation, hur grupper och individer kommunicerar. Vi kommer titta på vilka olika drivkrafter som behövs för att uppnå vissa mål och hur man kan tänka när man rekryterar ledare.

Vår tanke är att tillsammans kunna identifiera vad vårt ledarskap kräver för vår framtid— var med och bidra och påverka i arbetet kring ett respektfullt ledarskap tillsammans med oss. Detta kommer vi göra tillsammans med företaget Inovator.

Kostnad för workshop:
300kr per detlagare ( vi subventionerar träffen med 50% verksamhetsstöd)

Anmälan görs vid fogis eller om man inte har inloggning via dalafotboll.nu

______________________________________________________________

Tränarutbildning C och B ungdom bara för tjejer

Tränarutbildning C-ungdom består totalt av 2 utbildningsdagar + webbuppgifter mellan modulerna och Tränarutbildning B-ungdom består av totalt 4 utbildningsdagar + webbuppgifter mellan modulerna. B-ungdom kommer vara uppdelta på 4 lördagar.

Plats och datum:
8 februari modul 1 C-ungdom, Falun (Scandic Lugnet och Lugnetssporthall)
22 februari modul 2 C-ungdom, Falun (Scandic Lugnet och Lugnetssporthall)

7 mars modul 1 B-ungdom, Falun (Scandic Lugnet och Lugnetssporthall))
15 mars modul 2 B-ungdom, Falun (Scandic Lugnet och Lugnetssporthall)
19 april modul 1 B-ungdom, Falun (Pelle Bergs beck 3 och Kopparvallen)
26 april modul 2 B-ungdom, Falun (Pelle Bergs beck 3 och Kopparvallen)

Här kan ni anmäla er till våra utbildningar 2020!

Kostnad för utbildningen:
2000kr per deltagare ( 50% subventionera av verksamhetsstöd)

Mer information om respektive utbildningen finns på SVFF

______________________________________________________________

I Dalarna har vi två ambassadör som ska driva denna fråga, har ni tankar och ideer på aktiviteter eller arbetsätt hör gärna av er till ambassadörna. Är det så att ni känner att ni också brinner för frågan och skulle vilja bli ambassadör så tveka inte att höra av er, vi är alltid intresserad av att få fler som vill arbeta med frågan.

Ambassadörerna i Dalarna är:
Anna-linh Stenquist Foberg - annalinh@hotmail.com
Vinita Roth - vinita.roth@dalaidrotten.se