Plus 10 000 fotbollens chans att växa

Plus 10 000 - Fotbollens chans att växa! är ett mentorskapsprogramma för kvnnliga tränare.
Mentorskapsprogrammet handlar om att utveckla ett individuellt ledarskap samt stärka självförtroendet i sitt ledarskap.

Syftet med detta projekt är att utveckla ledare på en individuell nivå och hjälpa dem växa som personer och bli duktiga ledare. I linje med Svenska Fotbollsförbundet projekt "Plus 10 000 - Fotbollens chans att växa" riktar sig detta, i ett första skede, framför allt till kvinnliga ledare.

Önskat resultat av mentorskapsprogrammet är att det ska leda till goda förutsättningar för ungdomar att utvecklas som ledare i föreningen. Vi ser också attprojekteti förlängningenleder till att så många föreningar som möjligt i Dalarna får fler ledare, framför allt kvinnliga ledare, som kan utveckla och stärka sitt ledarskap i tränaruppdraget.

Tidsplanen för projektet är 1 1/2 år, då vi har tagit hänsyn till
att deltagare och mentorer har andra ledaruppdrag.
Mentorskapsprogrammet har plats för 8 deltagare och 8 mentorer.
2018 deltar 7 deltagare och 6 mentorer (en mentor har två deltagare).

I första momentet ska deltagarn a tillsammans med mentorerna planer tre obligatoriska träningar sedan ska deltagarna leda dessa träningar och mentorn ska stötta och ge feedback under och efter träningarna. En träning ska vara i sitt egna lag medans de andra två träningar uppmanas att vara i ett annat lag eller i en annan förening. Tanken är att deltagarna ska får utmana sig själva i sitt ledarskap och känna på att träna ett lag de inte har någon relation till.

Andra momentet är att deltagarna ska delta på en inspirationsföreläsning och en workshop, mentorerna är varmt välkomna att delta. Inspirationsföreläsningen kommer vara med Pia Sundhage den 15/10 18:00 i Falun. Deltagarna och mentorerna får då den stora möjligheten att träffa henne och ställa frågor med mera innan föreläsningen. Workshopen kommer hållas februari 2019 (mer information kommer).

Tredje momentet i mentorskapsprogrammet är att deltagarna tillsammans med sina mentorer och med stöd av Dalarnas fotbollförbund ska ta fram ett material kring hur föreningar kan arbeta med att inspirera fler kvinnor och tjejer till att vilja vara ledare. Detta material ska sedan presenteras för styrelsen i deltagarnas egna föreningar som förslag på hur man kan arbeta. Tanken är att öppna upp ögon på föreningar att detta är viktigt arbeta mot att inspirera kvinnor och tjejer till att vilja vara ledare samt ge ringar på vattnet och skapa exempelföreningar på hur man kan arbeta.