Upp- och Nedflyttning 2016

Inom kort så går vi in i slutspurten i de olika dam- herrserierna varför Dalarnas FF:s Tävlingskommitté informerar här vad som gäller för upp- och nedflyttning 2016.

UPP- OCH NEDFLYTTNING FÖR DAMSERIERNA 2016 

Dalarnas FF:s TK vill i god tid innan serierna slutspelats påminna om de bestämmelser som gäller för upp- och nedflyttning i distriktets damserier 2016.

Utöver vad som framgår av Tävlingsbestämmelserna Kap 2 § 19 (upp- och nedflyttning) och Kap 2 § 23 (vakanser) kan särskilt noteras.

Det slutliga utfallet på upp- och nedflyttning blir inte klart förrän resultatet av seriespel och kvalspel i förbunds- och distriktsövergripande serier är klara.

Upp- och nedflyttning i distriktsserierna beror på hur många dalalag som nedflyttas från division 2.

U-lag får 2017 delta i division 2.

Division 3
Seriesegraren uppflyttas till division 2. Fler lag kan uppflyttas om vakans uppstår i division 2. Minst 2 lag nedflyttas till division 4.

Division 4
Seriesegrarna flyttas upp till division 3. Fler lag kan uppflyttas om vakans uppstår i division 3.
U-lag (Farmarklubb) som tvångsnedflyttas p.g.a. att A-laget (Huvudklubben) nedflyttas till samma division betraktas som nedflyttat lag.

UPP- OCH NEDFLYTTNING FÖR HERRSERIERNA 2016 

Det närmar sig slutspurt i de olika serierna och TK vill därför redan nu informera om vad som gäller beträffande upp- och nedflyttning 2016.

Fullständiga bestämmelser finns i DFF:s Tävlingsbestämmelser Kap 2 § 19 (upp- och nedflyttning) samt Kap 2 § 23 (vakanser).

I bilaga nedan redovisas på ett överskådligt sätt de olika förutsättningar som gäller för upp- och nedflyttning i distriktsserierna.

Notera
2016 spelar 4 st. dalalag i division 3. Maximalt 3 dalalag kan nedflyttas från division 3 då Regnsjö SK dragit sig ur division 3 Södra Norrland och räknas därmed som nedflyttningslag. Resultat av seriespelet och i kvalet till division 3 påverkar nedflyttningen i distriktsserierna. Det slutliga utfallet på upp- och nedflyttning blir därför inte klart förrän kvalet till division 3 är slutspelat.

Notera därför särskilt de tilläggsbestämmelser som finns i TB Kap 2 § 19. Där framgår de konsekvenser som inträffar om 3 lag nedflyttas från division 4.

U-lag (Farmarklubb) som tvångsnedflyttas p.g.a. att A-laget (Huvudklubben) nedflyttas till samma division betraktas som nedflyttat lag. Detsamma gäller även för lag som utgått i seriespelet.

Skulle ni, trots informationen som finns här, vara osäker på något får ni gärna kontakta DFF:s kansli eller TK:s ordförande Lars Norman för ytterligare information.

Bilaga upp - och nedflyttning herrar

DALARNAS FOTBOLLFÖRBUND/Tävlingskommittén