Beslut Ungdoms-DM/Miljönären Cup 2020

Dalarnas Fotbollsförbunds tävlingskommitté har vid ett extrainsatt möte behandlat uppstarten av Ungdoms-DM 2020. Beslutet är att matchspelet startar upp utifrån lottat schema.

Uppdaterat beslut om matchspel för ungdomar

Uppdaterad 2020-05-26 Dalarnas Fotbollsförbund har under hela pandemin följt utvecklingen och följt Folkhälsomyndighetens rekommendationer. Den 16 april kom nya rekommendationer gällande matchspel för barn och ungdomar födda 2002 eller senare. DFFs Tävlingskommitté har nu tagit ett nytt beslut kring detta matchspel.

Hej och välkommen till Dalafotbollen

Inom Dalarnas FF arbetar vi för att utveckla fotbollen och ser det som en av föreningslivets kanske viktigaste uppgift att ge barn och ungdomar möjligheten att känna glädje och kamratskap genom sitt idrottande. Därför vill vi hälsa Dig som leder ett ungdomslag särskilt välkommen.

Förändringar i seriespelet 2020

Här kan du se vilka förändringar som skett i seriespelet 2020. Förändringar presenteras i datumordning (senaste först) under respektive rubrik.

Tävlingsverksamheten skjuts upp - våromgångarna ställs in

Uppdaterad 20200420 Under rådande pandemi har Dalarnas Fotbollsförbund tagit en rad beslut kring verksamheten. Dessa beslut rör tävlingverksamheten där vi bl.a. skjuter upp tävlingssäsongen för seniorer till mitten av juni. Besluten rör också DFFs spelarutbildning och utbildningen av tränare och domare. Läs mer i artikeln.

Ungdomsserier och cuper 2020

Inom kort startar en ny spännande säsong. Dalarnas FF:s Tävlingskommitté har för ungdomstävlingarna 2020 fastställt serieindelningar, upprättat spelordningar i seriespelet samt lottat Ungdoms DM-Miljönären Cup.

Uppdatering nya rekommendationer från Folkhälsomyndigheten

Den 16 april kom Folkhälsomyndigheten (FHM) med nya rekommendationer kring idrotten. Under kvällen presenterade SvFF sina uppdaterade riktlinjer. Det innebär bl.a. att även träningsmatcher ställs in för seniorer. Ett undantag som gäller barn- och ungdomsfotbollen för barn upp t.o.m. 18 år har lagts till förutsatt att det sker i enlighet med FHMs råd.

Dalarnas Fotbollsförbund bearbetar frågan kring barn- och ungdomsfotbollen och kommer att återkomma i början av vecka 17 om när dessa serier kan startas upp. Det finns en del praktiska frågor för förbundet att reda ut innan besked lämnas.

Läs SvFFs riktlinjer här

Nationella spelformer

Barn spelar fotboll för att det är roligt. Fotboll är lek. Att leka är nödvändig för att barn ska utvecklas och må bra. Det är genom leken barn testar sina begränsningar, lär sig hantera olika situationer och utvecklar färdigheter. Oavsett om det är på skolgården eller på en fotbollsplan, oavsett om det är träning eller match. Därför ska vi ge dem bästa möjliga förutsättningar att lyckas.

Tävlingsverksamheten i distriktsfotbollen 2020

Dalarnas Fotbollförbund följer utvecklingen av Coronaepidemin och kommer den 15 april att meddela beslut kring distriktsfotbollens tävlingar:

- Herrar div 4-7
- Damer div 3-4
- Ungdomsserierna
- Ungdoms-DM - Miljönären Cup

Beslut väntas också kring de nationella och gemensamma serierna:

- Nationella ungdoms- och juniorserier: P16, F17, P17, F19, P19
- Gemensamma samarbetsserier: F17, P17, P19

Visa fler nyheter
Visa alla nyheter