Spelformsdagar 2019

Framtidens fotboll, Göteborgs FF

I April kommer Dalarnas Fotbollförbund tillsammans med värdföreningar arrangera Spelformsdagar på 5 orter runt om i Dalarna!

Syftet med dagen är att utbilda både spelare, ledare och organisation i de nya spelformerna.
Arrangemanget är riktat till ungdomsfotbollen och framförallt till föreningar med lag i åldrarna 6-14.

Bakgrunden till Spelformsdagarna är att de nya spelformerna ska tillämpas från och med 2019. Därför vill Dalarnas Fotbollförbund göra en satsning och ge lagen i spelformerna 3 mot 3 upp till 9 mot 9 stor så bra möjligheter som det går inför seriespelet. Dagen är uppbygg som ett sammandrag, föreningarna får anmäla sina lag till den spelformen de anmält sig till i seriespelet på önskad ort.

Dagen är utformad så att inför varje spelform, är det obligatoriskt för tränare/ tränarna för laget att gå på en teoretisk genomgång av spelformen innan matcherna sätts igång. Genomgången leds av Dalarnas Fotbollförbunds fotbollsutvecklare eller den Nationella fotbollsutbildaren. Innehållet i genomgången kommer vara förutsättningarna för spelformen, så som planstorlek, retreatlinje med mera.
Efter föreläsningen spelar laget sin/sina match/matcher.

Vi kommer även erbjuda att de vuxna som vill prova Fotboll Fitness att anmäla sig till 3 mot 3 spelet ( vi kommer prioritera ungdomslagen först, men det kommer finnas många platser)

Under dagen kommer det finnas en kiosk öppen på alla anläggningar där alla som är där har möjligheten att köpa mat, samt kommer det finnas aktiviteter runt om spelet.

Det är viktigt att anmäla sitt lag i tid då det är först till kvarn på platserna i sammandraget. Har man inte ett lag som spelar är spelare, ledare, föräldrar och organisation varmt välkommna att komma och titta samt delta på de teoretiska genomgångar av spelformerna.
I de mindre spelformerna finns det möjlighet för lagen att spela 2 matcher var men in de större kommer lagen bara spela en match på grund av tiden.

Går gärna in här och läs mer om de Nationella spelformern

Har ni frågor kontakta Vinita Roth - fotbollsutvecklare

Här ner kan ni anmäla era lag, sista anmälningsdagen är den fredagen den 15 Mars!
OBS! det är först till kvarn då det är begränsat antal lag som kan spela.

Spelform Obligatoriskt
Ort Obligatoriskt