Distriktsverksamheten

Hej och välkomen till Dalarnas Fotbollförbunds distriktsverksamhet!

Dalarnas fotbollförbund erbjuder tillsammans med Svenska fotbollförbundet följande spelarutbildningsverksamhet för flickor och pojkar 14-17 år.

Zonträningar - 14 år
Zonträningar erbjuds vid 5 tillfällen på 5 olika orter för de som fyller 14. Zonträningar arrangeras tillsammans med lokala föreningar som får utbildning och stöd från Dalarnas FF. Innehållet på träningarna består av olika teman med syfte att höja spelarnas kunskap om spelets skeenden.

Öppna träningar - 15-17 år
Öppna träningar följer i samma anda som zonträningarna. Träningarna arrangeras på olika platser runt om i distriktet under perioden feb-sep (15åringar), mars-sep (16-åringar) och mars-apr (17-åringar). Träningarna leds av Dalarnas FF:s fotbollsutvecklare och deras team av målvaktsinstruktörer och assisterande förbundskaptener. Sammanlagt kommer det att erbjudas 11 öppna träningar fördelat på tre år och utbildningen kommer att följa svenska fotbollförbundets spelarutbildningsplan.

Distriktslagsverksamhet
Under året kommer Dalarnas FF att bjuda in utvalda spelare till distriktslagssamlingar i syfte att förbereda dem för deltagande på utvecklingslägret i Halmstad (15-åringar) och Cup-spel (16-åringar). Inbjudna spelare väljs ut genom att de visar ett brinnande intresse för fotboll i sina klubblag.

Regionala mötesplatser
Regionala mötesplatser arrangeras av Svenska Fotbollförbundet tillsammans med distriktsförbunden där syftet är att bredda landslagsverksamheten. Mötesplatserna genomförs vår + höst (16-åringar) samt ett matchläger under våren för 17-åringar. Varje distrikt har ett förbestämt antal platser till förfogande som man skall fylla. Spelare i Dalarna blir nominerade genom att visa en passion för fotboll och sin egen utveckling i sina föreningar, vid de öppna träningarna och i distriktslagsverksamheten.

Våra Fotbollsutvecklare/Spelarutbildare är ansvariga för Dalarnas FF:s spelararutbildning för flickor och pojkar i åldrarna 14-17 år. De är även instruktörer på förbundets tränarutbildningar samt tjänstemän.

Våra Fotbollsutvecklare/Spelarutbildare är:
Vinita Roth FoU/SU (flick), 023-454 74, vinita.roth@dalaidrotten.se
Bengt Ottosson FoU/SU (pojk), 023-454 72, bengt.ottosson@dalaidrotten.se

I flikarna till vänster finner du information om de olika årskullarna samt deras kalendarium för 2018.

I Dalarnas Fotbollförbunds distriktsverksamhet vill vi…

  • Att utbildning står i centrum för all distriktsverksamhet 14-17 år
  • Nå så många fotbollsintresserade ungdomar som möjligt utifrån de förutsättningar och resurser som förbundet har till förfogande
  • Utveckla fotbollsspelarens praktiska, teoretiska och sociala färdigheter