Nyheter i Dalarnas fotbollförbunds spelarutbildning 2018


"Så många som möjligt, så länge som möjligt och så bra som möjligt"

Så lyder en av Svenska fotbollförbundets ledstjärnor och det är också bakgrunden till att Dalarnas FF strukturerar om sin spelarutbilndingsverksamhet rejält till 2018.

Det kommer att erbjudas fler öppna träningstillfällen som är tillgängliga för alla i de aktuella ålderskullarna och selekteringsprocessen kommer att få klart mindre utrymme.

Dalarnas FF erbjuder från 2018 spelarutbildningsverksamhet för flickor och pojkar 14-17 år. I syfte att göra Dalarnas FF:s spelarutbildning tillgänglig för fler kommer man att minska antalet tillfällen då enbart ett selekterat antal spelare får delta och istället öka antalet tillfällen som är tillgängliga för de som brinner mest för fotboll och sin egen utveckling.

Under 2018 kommer följande verksamhet att erbjudas:

Zonträningar - 14 år

Liksom tidigare år erbjuds zonträningar vid 5 tillfällen på 5 olika orter för de som fyller 14 (födda 2004). Zonträningar arrangeras tillsammans med lokala föreningar som får utbildning och stöd från Dalarnas FF. Innehållet på träningarna består av olika teman med syfte att höja spelarnas kunskap om spelets skeenden.

Öppna träningar - 15-17 år
Öppna träningar är en nyhet inför 2018 som följer i samma andasom zonträningarna. Träningarna arrangeras på olika platser runt om i distriktet under perioden feb-sep (15-åringar), mars-sep (16-åringar) och mars-apr (17-åringar). Träningarna leds av Dalarnas FF:s fotbollsutvecklare, tillika distriktsförbundskaptener, och deras team av målvaktsinstruktörer och assisterande förbundskaptener. Datum och orter för de öppna träningarna presenteras under januari 2018.

Distriktslagsverksamhet
Under året kommer Dalarnas FF att bjuda in utvalda spelare till distriktslagssamlingar i syfte att förbereda dem för deltagande på utvecklingsläger i Halmstad (15-åringar) och Cup-spel (16-åringar). Inbjudna spelare väljs ut genom att de visar ett brinnande intresse för fotboll i sina klubblag och vid de öppna träningarna.

Regionala mötesplatser
Regionala mötesplatser arrangeras av Svenska Fotbollförbundet och är deras sätt att bredda landslagsverksamheten. Mötesplatserna genomförs vår + höst (16-åringar) samt ett matchläger under våren för 17-åringar. Varje distrikt har ett förbestämt antal platser till förfogande som man skall fylla. Spelare i Dalarna blir nominerade genom att visa en passion för fotboll och sin egen utveckling vid öppna träningar och distriktslagsverksamheten.

Vi på Dalarnas FF ser fram emot ett nytt spännande fotbollsår 2018 och önskar alla intresserade spelare och ledare välkomna att delta i vår verksamhet.