Dags för Landslagets Fotbollsskola 2018!

Det är dags för den sextonde upplagan av Landslagets Fotbollsskola!
Och vi har ett viktigt men roligt arbete framför oss. Tillsammans ska vi arbeta för att få fler barn att upptäcka glädjen i fotbollen. Helt utifrån barnens behov, förutsättningar och förmåga. Tillsammans med era engagerade tränare och ledare skapar vi en schysst miljö, med mycket spelglädje som får spelare att vilja fortsätta långt upp i åldrarna.

I år är det dessutom VM-år. Då känns färgerna gul och blå starkare än någonsin. Ett perfekt tillfälle att väcka intresse och värva nya fotbollsspelare till föreningen.Efter 15 år som Sveriges största och blågulaste fotbollsskola har vi lärt oss mycket och bistår gärna med all hjälp ni behöver.

Vi ses på planen!

Nytt för2018!

  • Nya övningar och ny teori som är bättre anpassad för yngre.
  • Unika upplägg för tre olika spelargrupper (6-7 år, 8-9 år, 10-12 år).
  • Gratis tillgång till digitalt utbildningsmaterial med övningar och teori.

Anmäl er förening
Anmäl er förening på landslagetsfotbollsskola.se, där får ni en egen sida där ni kan hantera alla uppgifter rörande fotbollsskolan. I Dalarna anmäler ni er förening senast den 28 februari 2018 för att erhålla fullt stöd från Dalarnas FF och SISU samt få en möjlighet att delta på höstens landskamps- och utvärderingsresa.

Dalaskolorna i framkant!
I enlighet med tidslinjen kommer Dalarnas FF att bjuda in till en Kick-Off för arrangerande föreningar tisdag 20 mars och onsdag 21 mars. Till dessa datum bör man alltså som arrangerande förening ha klart med en ansvarig rektor.

Så håller ni koll
Självklart ska Landslagets Fotbollsskola vara lätt att administrera. På sajten håller ni koll på anmälningar, mailar föräldrar, delar in barnen i grupper och beställer spelarpaket. Allt ni behöver för att fotbollsskolan ska fungera smidigt helt enkelt.

Så syns ni
På sajten hittar ni även nedladdningsbart material som hjälper er att marknadsföra fotbollsskolan, såsom broschyrer, affischer och annonser.

Varje ledare utbildas!
Varje ledare för fotbollsskolan får tillgång till Landslagets fotbollsskolas egen ledarutbildning, helt anpassad efter fotbollsskolan unika förutsättningar.

Har du frågor?
Dalarnas FF hjälper till under hela resan med fotbollsskolan. För mer information kontakta Stefan Jonsson, 023-454 71, stefan.jonsson@dalaidrotten.se eller besök landslagetsfotbollsskola.se.

Planering, utbildning och framförhållning
För att arrangera en riktigt bra fotbollsskola krävs det framförhållning och planering. Tillsammans med de dalaföreningar som tidigare arrangerat Landslagets Fotbollskola har Dalarnas FF tagit fram en "optimal" tidslinje att följa (se bild nedan).

I begreppet "en riktigt bra fotbollsskola" ingår bl a att tillsätta en ansvarig rektor samt rekrytera och utbilda fotbollsskoleledare i god tid före skolstart. Det inbegiper också ett välplanerat planerings- och marknadsföringsarbete.