Digital Föreningsträff: Tema Ekonomisk Styrning

Dalarnas FF bjuder in alla Dalarnas fotbollsföreningar till antigen en lunchföreläsning eller kvällsföreläsning med temat Ekonomisk styrning, tisdagen den 9 mars kl 12.-13.00 eller onsdagen 10 mars kl 18-19.00. Träffen arrangeras inom ramen för Diplomerad Förening.

Vill din förening ha bättre koll på ekonomin? Då är denna träff något för er!

En framgångsrik förening har tydliga riktlinjer och principer för sin styrning av ekonomiska, personella och materiella resurser. De bygger på en medvetenhet om hur kostnader påverkar individers möjligheter att vara med och att skapa rättvisa förutsättningar att ta del av föreningens resurser. Det är styrelsen som är ansvariga för ekonomistyrningen. Det finns också arbetssätt och rutiner kring den ekonomiska hanteringen som säkerställer att föreningen har en ekonomi i balans.

Mattias Lindström som föreläser i ämnet är ordförande i IFK Viksjö (Sveriges första diplomerade förening) och ordförande i Stockholms Fotbollsförbunds föreningskommittè. Målgrupp är de föreningar som vill skapa en (eller utveckla en redan befintlig) strategi för sin ekonomiska styrning med målet att få en större kontroll på sin ekonomi.

Under träffen kommer ni få konkreta tips på hur ni kan utveckla er ekonomi i föreningen. Ni kommer även att få information om hur ni inom ramen för Diplomerad Förening, med stöd från Dalarnas FF och RF-SISU Dalarna, kan arbeta vidare för att utveckla er förening efter träffen.

Vi ser med fördel att det är flera (2-4) personer från föreningen som deltar på träffen. Det kan vara ordförande, styrelseledamöter, personal, personer i kommittéer/utskott etc. Under föreläsningen kommer ni, internt i föreningen, få tid att diskutera hur ni efter träffen ska arbeta vidare med den ekonomiska styrningen i er förening.

Anmälan: Görs genom föreningsinloggning i FOGIS eller på länken nedan senast den 28 februari. Vid anmälan ska ni ange förening, namn, personnummer samt mejladress. Anmälan görs här till luchföreläsningen 9:e mars kl 12 - 13.00. Anmälan till föreläsning 10:e mars kl 18 - 19.00 görs här

Hur: Föreningsträffen kommer att genomföras via Microsoft Teams. För att delta på träffen behövs dator med kamera och mikrofon samt god internetuppkoppling. En mötesinbjudan kommer att skickas ut några dagar innan träffen. Observera att mötesinbjudan kommer att skickas till mejladressen som anges vid anmälan.

Kostnad: Träffen är kostnadsfri, dock utgår det en avgift på 200:- som faktureras föreningen om man trots anmälan uteblir utan att ha anmält förhinder.

Frågor: För frågor, ta kontakt med Linus Bolin, Dalarnas FF Linus.bolin@dalaidrotten.se, 070 2509303, eller erik.timblad@rfsisu.se

Om Diplomerad Förening: Diplomerad Förening är svensk fotbolls paketering för föreningsutveckling, där Ekonomisk styrning är ett av områdena. Genom Dip IF får föreningen möjlighet att på ett tydligt och övergripande sätt arbeta med sina föreningsutveckling med stöd och vägledning från både Dalarnas FF och RF-SISU Dalarna. Vill ni utveckla er förening för att få fler spelare, nöjdare medlemmar, bättre ledare, en sundare idrottsmiljö eller en tryggare ekonomi? Läs mer om diplomeringen här