Spontanfotboll i Leksand

Dalarnas Fotbollsförbund tog kontakt med initiativtagaren Jenny Fransson som startade spontanfotboll i Leksand för "damer, tanter, kvinnor, mammor och tjejer över 15 år" som de själva uttrycker det.

Hur startade ni upp denna organiserade spontanfotboll?

Det började med att man tillbringande en hel del tid vid Siljansvallen i Leksand medans barnen spelade fotboll. Istället för att bara titta på träningarna så kunde man passa på att göra något medans barnen tränade. Vi tog kontakt med Leksands IF FK som gav oss träningstider och material för att bedriva denna satsning. Leksands IF FK har varit väldigt behjälpliga mot oss. Först fick vi en tid i veckan men nu när trycket är såpass stort så har vi fått två tider i veckan.

Vad är syftet med detta?

Syftet är att hitta en gemenskap med andra, samtidigt som det stärker hälsan. Nu på lördag ska vi till exempel spela Padel och sen äta gemensam middag. Man får det bästa av två världar.

Har ni några tips till övriga personer/föreningar för att göra en liknande satsning som ni gjort?

Först och främst måste någon våga ta tag i det. Det är helt klart värt det då man får så mycket tillbaka. Klubben har nu fått in 50 nya medlemmar in i föreningen vilket även är positivt för Leksands IF FK och det pratas om detta i bygden vilket också är positivt.

Vi tackar Jenny Fransson för pratstunden och ni kan läsa mer här om deras satsning.

Leksands damer efter första träningsmatchen

Går ni i tankar på att göra något liknande eller vill ha tips hur ni når fler målgrupper kontaktar ni Linus.bolin@dalaidrotten.se eller på 070-2509303.

Vill ni veta mer kring Fotboll Fitness kan ni läsa om det här