Regionalt läger P16/04 i Mora

Förra veckan genomfördes ett regionalt läger i Mora för spelare födda 2005. Från Dalarna deltog Abdelrahman Aber, Rashid Mirza, Adil Nurtakan från Forssa BK, Yusuf Delibas, Erik Martinsson, Isak Olsson från IK Brage och Filip Norrman, Joel Ghebrengus från IFK Mora FK.

Samling skedde på Moraparken vid lunchtid på måndagen och därefter genomfördes ett träningspass med förväntansfulla och något nervösa spelare. Ledare med på lägret från Dalarna var Mikael Eklund till vardags i IK Brages U19-lag, Peter Kristoffersson, målvaktstränare i IK Brage och Bengt Ottosson, spelarutbildare på Dalarnas Fotbollförbund.

Övriga ledare var Mirza Jelecak förbundskapten för P16-landslaget, Alexander Blom från Hälsinglands FF, Lina Tollin fysioterapeut från Hudiksvall samt Dalarnas FF:s Stefan Jonsson som agerade lägeransvarig under lägret.

- Vi har genomfört ett jättebra läger utifrån uppdraget och de förutsättningar som fanns. Det handlar om at ge spelarna en bra utbildning och inspirera de till fortsatt utveclkling, säger Bengt Ottosson.

På tisdagen drog ett snöfall in över Mora och lägerledningen fick göra om programmet och flyttade eftermiddagens träning till onsdag. Förmiddagens träning genomfördes i ett ymnigt snöfall och spelare gjorde sitt bästa för att ändå hålla en hög kvalitet på övningarna.

Onsdagen bjöd åter på bra förutsättningar och vaktästarna hade gjort ett bra jobb med att få konstgräset i bra skick igen. De två träningspassen blev mycket bra och genomfördes i högt tempo.

Träningarna varvades med fotbollsteori av tränarna och förbundskaptenen samt ett fotbollspsykoligopass med Erika Hellberg från Linköping.

- De fick ta del av arbetssättet i P04-landslaget, både det fotbollsmässiga och teoritiskt. Vad det innebär att vara landslagsspelare men även olika vägar till elitfotbollen, berättar Bengt Ottosson.

På torsdagen avslutades lägret vid lunch efter ytterligare ett träningspass på förmiddagen.

- Våra dalaspelare skall vara stolta hur de representerade sina klubbar och Dalarna både på och utanför planen. Våra tränare, Bengt, Mikael och Peter har också bidragit med sina gedigna kunskaper och positiv energi under hela lägret. Ett lyckat läger helt enkelt, avslutar lägeransvarige Stefan Jonsson.