Damer och herrar, upp- och nedflyttning 2020

Inom kort så går vi in i slutspurten i de olika dam- och herrserierna varför Dalarnas FF:s Tävlingskommitté informerar här vad som gäller för upp- och nedflyttning i distriktets dam- och herrserier 2020.

UPP- OCH NEDFLYTTNING FÖR DAMSERIERNA 2020

Dalarnas FF:s TK vill i god tid innan serierna slutspelats påminna om de bestämmelser som gäller för upp- och nedflyttning i distriktets damserier 2020.

Utöver vad som framgår av Tävlingsbestämmelserna Kap 2 § 9 (upp- och nedflyttning) och Kap 2 § 29 (vakanser) kan särskilt noteras.

Det slutliga utfallet på upp- och nedflyttning blir inte klart förrän resultatet av seriespel och kvalspel i förbunds- och distriktsövergripande serier är klara.

Upp- och nedflyttning i distriktsserierna beror på hur många dalalag som nedflyttas från division 2.

U-lag får 2021 delta i division 2.

Damer division 3

Segrande lag uppflyttas till division 2.

Division 4 – 2 serier

Seriesegrarna uppflyttas till division 3

U-lag (Farmarklubb) som tvångsnedflyttas p.g.a. att A-laget (Huvudklubben) nedflyttas till samma division betraktas som nedflyttat lag.

UPP- OCH NEDFLYTTNING FÖR HERRSERIERNA 2020

Det närmar sig slutspurt i de olika serierna och TK vill därför redan nu informera om vad som gäller beträffande upp- och nedflyttning 2020.

Fullständiga bestämmelser finns i Dalarnas FF:s Tävlingsbestämmelser Kap 2 § 9 (upp- och nedflyttning) samt Kap 2 § 29 (vakanser).

I bilaga 1 redovisas på ett överskådligt sätt de olika förutsättningar som gäller för upp- och nedflyttning i distriktsserierna.

Notera

Maximalt 3 lag kan nedflyttas från division 3 2020. Eftersom 3 lag från Dalarna deltar i division 3 2020 kan alla dessa nedflyttas till division 4 2020. Resultat av seriespelet och i kvalet till division 3 påverkar nedflyttningen i distriktsserierna. Det slutliga utfallet på upp- och nedflyttning 2020 blir därför inte klart förrän kvalet till division 3 är slutspelat.

Notera därför särskilt de tilläggsbestämmelser som finns i TB Kap 2 § 9. Där framgår de konsekvenser som inträffar om 4 lag nedflyttas från division 4

U-lag (Farmarklubb) som tvångsnedflyttas p.g.a. att A-laget (huvudklubben) nedflyttas till samma division betraktas som nedflyttat lag. Detsamma gäller även för lag som utgått i seriespelet.

Sundborns GoIF U som utgått ur herrar division 6, räknas som nedflyttningslag. Om lagen FF anmäler sig till seriespel 2021 får de börja om i herrar division 7.

Om ni, efter att läs ovanstående, har ytterligare frågor får ni gärna kontakta Dalarnas FF:s kansli eller TK:s ordförande/ledamot, Stig Stjärnesund eller Lars Norman för ytterligare information.

DALARNAS FOTBOLLFÖRBUND
Tävlingskommittén

Bilaga 1: Sammanställning över de olika alternativ som gäller för upp- och nedflyttning 2020

Bilaga 1: Sammanställning över de olika alternativ som gäller för upp- och nedflyttning 2020