Schysst spel med Grönt kort

Grönt Kort är en satsning för att uppmuntra till fair play i barn- och ungdomsfotbollen. Kortet delas ut av respektive motståndarlags ledare till en spelare i vardera lag som utmärkt sig på ett schysst sätt. Majoriteten av alla spelare är schyssta, men den som får ett Grönt kort har utmärkt sig lite extra. Grönt kort delas ut efter alla seriematcher i åldrarna 8-14 år.

Grönt Kort för Fair Play är ett samarbete mellan Dalarnas Fotbollförbund, Svenska Fotbollförbundet och Folksam för att lyfta fram alla goda föredömen inom barn- och ungdomsfotbollen.

Kortet delas ut till de spelare, en i vardera lag, som under matchen gjort något lite extra för sina med- eller motspelare. Ex. peppat medspelare, sparkat ut bollen om någon legat skadad, accepterat domslut utan att klaga eller andra schyssta handlingar. Spelaren kan sedan registrerar sitt kort i appen Min Fotboll för att stolt visa upp sitt Fair Play-pris.

Lagledare i respektive lag delar ut kortet till en spelare i det andra laget efter matchen. Korten ska delas ut efter alla matcher 5 mot 5, 7 mot 7 och 9 mot 9.

Korten distribuerades direkt hem till lagledarna (kontaktperson i Fogis) i er förening. Extrakort finns hos oss på Dalarnas Fotbollsförbund.

För mer info – se svenskfotboll.se