Ledarskap och rektorsutbildningar för Fotbollsskolan 2020 flyttas fram!

På grund av COVID-19 så har vi beslutat att flytta fram Ledar och rektorsutbildningen för Fotbollsskolan till den 30/5 i Dala - Järna och den 31/5 i Borlänge. Är det så situationen inte tillåter så kommer vi genomföra utbildningarna digitalt på planerade datum, men just nu utgår vi från att vi kan genomföra dem fysiskt.

Se det nya upplägget för ledar och rektorsutbildningarna:

Utifrån den rådande situationen med COVID-19 kan det ske förändringar ganska snabbt, vid förändringar kommer ansvarig person för Fotbollsskolan får informationen som sedan måste sprida vidare den till föreningen. Ledarutbildningarna kommer vara identiskt på båda orterna, det är bara att vi kommer erbjuda två tillfällen.

Dalarnas Fotbollförbund samarbetar med RF SISU Dalarna med sina utbildningar. Så utöver den vanliga Fotbollsskolans utbildningen kommer ledarna också få en utbildning i , hur man ska instruera barnen på bästa och tydligaste sätt, kring till exempel närkontakt och vikten av att tvätta händerna.

Ledarna kommer utöver Fotbollsskolans material, få utbildning i pedagogik. Vidare kommer RF SISU Dalarna gå igenom det lek-och teoripass inom Barnens spelregler som ni ledarna ska hålla under Fotbollsskolan. Passet vi går igenom är ett 30 minuters pass innehållande färdiga lek-och teoriövningar

I årets material för Fotbollsskolan kommer vi prata mycket om pedagogisk och ledarskap både för rektorer och för ledare. Där vi kommer ha ett teoretiskt pass följt av ett praktikpass med övningstrupp. Tanken är att ledarna ska få gå igenom mycket kring:

  • Träningsplanering (utifrån COVID-19 tider)
  • Vilken typ av pedagogisk ska jag använda? samt vilka olika metoder finns det?
  • Fotbollens spela lek och lär
  • Fotbollsportalen
  • Motiverande miljöer (hur man ska jobba med positiva miljöer för barnen, så det tycker det är så kul som möjligt)

Rektorerna kommer gå igenom:

  • Pedagogisk
  • Hur och när ska de gå in och stötta de unga ledarna på planen?
  • Vad kan hända under veckan?
  • Men vikten kommer vara på hur kan rektorerna stötta ledarna på bästa stött.

Om det är så att utbildningarna inte får genomföras fysiskt kommer vi erbjuda de planerade dagarna digitalt istället. Om det blir så kommer vi gå ut med information om det då,

Utbildningarna kommer vara mellan 9.00-15.00 både teori och praktik. Mer detaljerat schema skickas till anmälda deltagare.

Har ni funderingar så kontakta utbildningsansvarig Vinita Roth - 023-454 74