Stipendiater Ung Domare 2019 utsedda

Under finalspelet för Ungdoms-DM (Miljönären Cup) den 14 september delade Dalarnas Försäkringsbolag ut stipendier till årets unga och lovande domare i Dalarna.

Under en härlig fotbollsdag på Kvarnsvedens IP den 14 september korades inte bara segrare i Ungdoms-DM 2019. Även Dalarnas Försäkringsbolag var på plats och delade ut stipendier till årets Unga Domare i Dalarna. Detta som en del av konceptet Ung Domare som är ett samarbete mellan Dalarnas Fotbollsförbund och Dalarnas Försäkringsbolag för att uppmärksammasynliggöra vikten av Unga Domares insatser för fotbollen.

De två domare som får motta årets stipendier är Emma Nyberg och Johannes Winther. Två lovande domare som tar stort ansvar på plan och som visar vad det innebär att vara en del av Ung Domare. Båda två får varsitt stipendium på 5000 kronor.

Samarbetskonceptet Ung Domare

En ung domare vågar stå upp för rätt och fel, klarar av att ta snabba beslut och löser konflikter. En ung domare gillar sin sport, fysisk träning och att lära sig reglerna. I takt med den allt aggressivare attityden och det tuffa bemötandet av unga domare ställde vi oss frågan; Vem står på de unga domarnas sida? Svaret är – det gör Dalarnas Försäkringsbolag tillsammans med oss!

Unga domare kommer från olika idrottsklubbar och utbildas av förbundet. Det finns ofta ingen tillhörighet utanför den egna klubben, inga egna domarkläder utan alla har på sig det som passar bäst för dagen. Dalarnas Försäkringsbolag har tillsammans med oss skapat UngDomare, ett eget klubbmärke och tagit fram en gemensam domardräkt.

Läs mer om Ung Domare och vad det innefattar här >>