Kval Svenska Cupen 2019-20

7 herrlag deltar i årets distriktskval till Svenska Cupen herrar och 2 damlag anmälde sig till kvalet för Svenska Cupen damer 2019-20. Vi har kommit fram till semifnalerna för herrarna

Avesta AIK och Ornäs BK var de damlag som anmälde sig till kvalet. Dalarna hade en plats till Svenska Cupen men då en vakans uppstod fick Dalarna ytterligare en plats varför kvalet inte kommer att spelas. Avesta AIK och Ornäs BK går direkt in i Svenska Cupen damer 2019-20.
De lag som spelar i Damallsvenskan och Elitettan har direktplats till tävlingen.

Kvalmatcherna för herrarna är lottade och kommer att spelas enligt nedan och notera att Dalarna har två platser till Svenska Cupen herrar 2019—20 varför finalen inte behöver spelas i kvaltävlingen.

Kvartsfinaler:
IF Tunabro – Avesta AIK, 1-4
Gustafs GoIF – Slätta SK, 0-7
Malungs IF – Forssa BK, 1-5

IFK Mora FK står över kvartsfinalen

Semifinaler
Spelas onsdagen den 27/3 kl. 19.00 Avesta/Avestavallen
Avesta AIK - IFK Mora FK,

Spelas fredag den 29/3 kl. 19.00 Borlänge/Ljungbergsplanen
Forssa BK - Slätta SK

Kvaltävlingen spelas i cupform där de 8 bästa lagen seedas. Det seriemässigt sämst placerade laget 2019 har hemmamatch i första omgången. I semifinalen skall det lag som i föregående match haft bortamatch spela på hemmaplan. Har båda lagen haft bortamatch lottas hemmalag.

Speldagar:
Spelperioden för kvalificeringen startar senast 17 mars och semifinalerna skall spelas senast 31 mars. Speldagar görs upp i samråd mellan berörda föreningar och DFF:s Tävlingskommitté.

Speltid:
2 x 45 minuter. Vid oavgjort i full tid tillgrips en förlängning enligt följande:
Har efterordinarie speltid inte avgörande skett ska speltiden utsträckas med en förlängning om 15 minuter. Har matchen inte avgjorts utsträcks speltiden med ytterligare 15 minuter. Har matchen ändå inte avgjorts tillgrips straffsparkstävling.

Spelklarhet:
Spelare har endast rätt att representera den förening för vilken spelaren är registrerad.

Arvode:
Ersättning till domare och assisterande domare utbetalas i enlighet med föreskrifter gällande ekonomisk ersättning till domare.
Arvodet baseras på den högsta serienivån som lagen tillhör, dock högst div. 2-arvode.

Återbud:
Ev. återbud från domare skall meddelas till Peter Johansson som utser ersättare.

Matchrapport:
Domaren skall omgående efter spelad match insända matchrapport till DFF via FOGIS.

Priser:
Några priser delas inte ut i kvaltävlingen.

Tävlingsregler:
Dalarnas FF:s tävlingsregler gäller med följande undantag:
Högst sju ersättare får antecknas på spelarförteckningen, varav som mest fem får bytas in under match. Under pågående spel (halvtidsvilan således undantagen) får laget vid högst tre tillfällen genomföra spelarbyten. Spelare som byts ut får inte återinträda i spelet. Se tävlingsbestämmelserna kap 4 § 5.

Ackumulerade varningar tillämpas inte.
Hemmalag kallar bortalag och uttagen domare och meddelar tid och plats för matchen. Kallelse sker inte via FOGIS utan sker via brev eller e-post.

Dalarnas Fotbollförbund/Tävlingskommittén