Informationsträff för Fotbollsskolan 2019

Under 2019 kommer det ske förändringar kring Landslagets Fotbollsskola.

Den 31/1 bjuder Dalarnas Fotbollförbund in alla intresserade att komma på en informationsträff där Gunnar Pettersson som ansvarar för Fotbollsskolan på Svenska Fotbollförbundet går igenom det nya delarna i konceptet.
Tid: 18.00-20.00
Plats: Pelle Bergs backe 3, Falun
Ni anmäler er här!

Landslagets Fotbollsskola byter namn till "Fotbollsskolan - Lira Blågult"

När du tar på dig den blågula tröjan axlar du också våra värderingar.
Spelar du i blågult älskar du fotboll och gemenskapen den medför.
I blågult respekterar vi alla människor.
Blågula spelare stöttar, tröstar och hjälper varandra.
Att spela blågul fotboll är kul och förenar, även om vi spelar i olika lag.
I blågult kan man bli bäst i världen eller skaffa världens bästa vänner.
I blågult är alla välkomna.
Det är det vi står för.

Fotbollsskolan är en verksamhet som ska vara öppen för alla, därför har Svenska Fotbollförbundet 2019 valt att öppna upp så att det går att beställa från alla sportkedjor som har Adidas som leverantörer. Detta skapar möjlighet att föreningarna kan få sitt material levererat till sin lokala sportbutik.

Träningarna under fotbollsskolan följer Svenska Fotbollförbundets spelarutbildningsplan och anpassas efter spelarnas ålder. Målsättningen är att alla spelare, oavsett tidigare erfarenheter av fotboll, ska lära sig nya saker och utvecklas. Det sker dels genom individuell feedback från ledarna under träningarna men framför allt genom delaktighet och möjlighet att svara på frågor och hitta lösningar i olika situationer, både i teori och praktik.

Att vara fysiskt aktiv som ung förbättrar motoriken för hela livet och bidrar till hälsosamma levnadsvanor. På kort sikt leder fysisk aktivitet dessutom till förbättrad koncentrationsförmåga. Fotbollen är en väldigt effektiv motionsmetod som förutom att kontrollera bollen består av bland annat riktningsförändringar, tempoväxlingar och hopp. Aktiviteter som bygger upp både kondition, styrka och motorik.

För de som arrangerar Fotbollsskolan hjälper vi på Dalarnas fotbollförbund er att utbilda era ledare, stöttning i administrationen och försöka finnas behjälpliga i den mån vi kan.

Ni kan gå in och läsa mer om Fotbollsskolan och när föreningsanmälsningarna öppnar på hemsidan.