Fotbollsresan och Stjärnligan

Dalarnas FF och Mittmedia har tecknat ett samarbetsavtal där vi ömsesidigt vill lyfta distriktsfotbollen genom att uppmärksamma den med reportage, artiklar och tävlingar.

Samarbetet innehåller två delar, Fotbollsresan och Stjärnligan.

Fotbollsresan
Mittmedia ansvarar för Fotbollsresan. Syftet är att berätta berättelser om fotbollen i Dalarna. Både att berätta om vad som hänt, göra nedslag i fotbollsdalarna och göra intressanta och läsvärda reportage som berör men också berätta om händelser som ser i samtiden om aktuella och intressanta händelser, projekt, utvecklingsarbeten mm.

Vid lämpliga "stopp" under fotbollsresan kan livesänd match i distriktsfotbollen vara ett alternativ. Förra årets Veckans match-koncept gjorde att vi blev för låsta i planeringen. Med denna lösning skapas en större flexibilitet och vi kan styra resan dit det är mest intressant vid aktuell tid.

Fotbollförbundet och fotbollsföreningarna bidrar med förslag på lämpliga "platser" att resa till där det finns något intressant att skriva om.

Stjärnligan
Dalarnas FF ansvarar för stjärnligan. I Stjärnligan utses 3 spelare i varje match i Herrar div 4 och Damer div 3 enligt principen 3 stjärnor till bästa spelare, 2 stjärnor till näst bästa spelare och 1 stjärna till 3:e bästa spelare. Totalt delas 6 stjärnor ut till 3 spelare i varje match.

Matchens stjärnspelare utses av Dalarnas FF:s utsedda personer. Stjärnligan publiceras på dalafotboll.nu och dt.se och uppdateras efter varje spelad omgång.

I maj, juni, aug och september tas månadens lag ut baserat på resultat i Stjärnligan. Månadens lag tas ut av Mittmedia och Dalarnas FF tillsammans och publiceras på dt.se och dalafotboll.nu. Mittmedia använder stjärnligan för att hitta lämpliga reportage att skriva om.

Årets lag tas ut av Mittmedia och Dalarnas FF tillsammans och spelar match mot IK Brage och Kvarnsvedens IK. Årets lag coachas av Årets tränare och matchen leds av Årets domare. Matcherna spelas under första halvan av oktober.