Ungdomsserier och cuper 2018

Inom kort startar en ny spännande säsong. Dalarnas FF:s Tävlingskommitté har för ungdomstävlingarna 2018 fastställt serieindelningar, upprättat spelordningar i seriespelet samt lottat ungdoms DM-Miljönären Cup.

Några spelordningsmöten genomförs inte för ungdomsserierna vilket innebär följande:

  • Att föreningarna själva (eller tillsammans med planägare/kommun) via Fogis lägger in datum och klockslag på sina hemmatcher i seriespelet.
  • Matcherna skall vara datum- och tidstillsatta i Fogis senast fredagen den 20 april. För pojkar 17 Elit och division 1 skall matcherna vara datum- och tidstillsatta senast torsdagen den 16 mars.

I övrigt gäller

  • Manual för hur man datumsätter sina hemmamatcher finns på denna länk.
  • Observera att datumen som står i spelprogrammet inte är "heliga", utan endast ett förslag från Dalarnas FF. Om bortalag vill ändra datum/klockslag eller byta någon hemma- bortamatch skall hemmalaget kontaktas och ändrar efter överenskommelse med bortalaget.Undvik dock att lägga matcher efter den sista omgången spelprogrammet.
  • Vill föreningarna göra sammandragningar, s.k. poolspel, och spela flera matcher samma dag så är det inget hinder. I division 4-6 ska angiva datum endast ses som ett rekommenderat sista datum.
  • I en del serier för spelare division 4-6 möter man vissa motståndare 1 gång andra två gånger.
  • Matchändringar kan göras löpande under spelåret i Fogis. En förutsättning för en sådan ändring är dock att båda lagen är överens om ny matchdag.
  • Vid oenighet fastställer Tävlingsstyrelsen ny matchdag.
  • Föreningar som har lag i Dalarnas FF: s ungdomscuper skall observera att dessa datum är fasta. Se datumen i respektive cuplottning.
  • Kontrollera ocskå så att laget i fogis har en kontaktperson med telefon och e-postadress.

I flickor division 1 var 4 lag anmälda Avesta AIK, IFK Hedemora FK, Torsångs IF och Östansbo IS vit och i F15 Elit är 3 lag anmälda Kvarnsvedens IK vit, Kvarnsvedens IK röd och Östanbo IS blå. Tävlingskommittén (TK) har därför beslutat att Flickor division 1 och F15 Elit bildar en serie med 7 lag.

TK har beslutat när ett lag som var anmäld till flickor 15 Elit möter ett lag som var anmäld till flickor divsion 1 får laget flickor 15 Elit använda sig av spelare födda 2001 och 2002. I övrigt gäller Dalarnas FF:s representationsbestämmelser för ungdomstävlingar.

Lottningarna finns att hämtas på nedanstånde länk.

Som bilagor finns följande med denna information

Serieindelningar finns på denna länk

Kalendarium för DFF:s spelarutbildning finns på denna länk

Spelordningar finns att hämta på denna länk

DALARNAS FOTBOLLFÖRBUND
Tävlingskommittén