Andra träffen för Plus 10 000 - fotbollens chans att växa!

Spännande fotboll, bra diskussioner, fantastiska ledare med ett brinnande intresse för att driva fotbollen i Dalarna framåt! Det är en kort sammanfattning av den andra träffen i projektet Plus 10 000 - fotbollens chans att växa.

Den 3 juli träffades några från projektet Plus 10 000 - fotbollens chans att växa för att tillsammans heja fram vårt herrlandslag i deras kamp mot Schweiz. I 66:e minuten gjorde Emil Forsberg 1-0 till Sverige och känslan var fantastisk!

Efter matchen anslöt sig fler deltagare och mentorer. Under träffen diskuterades hur långt deltagarna har kommit i projektet samt hur både deltagare och mentorer upplevt det första momentet. Moment 1 handlar i stora drag om att deltagaren tillsammans med sin mentor sätter upp mål och sedan planerar och genomför 3 träningar, gärna i olika åldrar och i olika miljöer.

Alla deltagare har satt upp individuella mål och påbörjat sina träningar. Många av deltagarna är föräldrar och tränar egna barn. Det är fantastisk att höra när en av deltagarna berättar om hur givande och kul det var att får träna ett äldre lag än hon brukar. Flera av deltagarna jobbar också medvetet med att våga ta mer plats på träningar och lita på sina kunskaper och förmågor. Mentorerna har gjort ett jättebra arbete med att stötta deltagarna och deltagarna är duktiga på att utmana sig själva.

Under kvällen förbereddes även vårt möte med Pia Sundhage som sker till hösten. Både deltagare och mentorer är förväntansfulla och ser fram emot att få träffa och lyssna på Pia och bland annat höra på hur hon har tagit damfotbollen framåt. Naturligtvis blir det också intressant att få ta del av hur hon har tacklat och överkommit motgångar. Huvudämnena för föreläsningen kommer vara starkt ledarskap samt utvecklingen av damfotbollen - motgångar, starka minnen och framförallt hur vi tillsammans ska kunna göra fotbollen ännu bättre för både spelare och ledare.

Läs mer om projektet här.