Futsal SM kval

Forssa BK segrande lag P15Förra helgen avgjordes SM kvalet i Futsal i Envikens sporthall. På lördagen spelades F15 och F17 sin turnering och när krutröken lagt sig så visade det sig att Älvsjö och Gideonsberg var de starkaste lagen och gick därmed vidare till slutspelet i Helsingborg. För dalalagen där bägge lagen var från Kvarnsveden gick det inte lika bra, och trots riktigt bra spel från F 15 laget så lyckades man inte ta sig vidare utan de fick stryk i gruppfinalen mot segrande lag Älvsjö och slutade därmed på 3:e plats.Däremot kunde inte F17 laget undvika 4:e platsen.

I pojkarnas uppgörelse som spelades på söndagen så klarade sig dalalaget Forssa BK utmärkt och trots ett oavgjort resultat i den första matchen visade det sig att laget blev bättre och bättre ju längre turneringen pågick. Sista matchen spelade dom finalmatch mot Aspudden/Tellus och ett markant spelövertag under hela matchen så vann dalalaget med 6-2 och det var siffror i underkant. För det andra dalalaget Ludvika FK så gick det inte lika bra, de stred på i alla 3 matcherna men lyckades inte vinna någon match utan slutade sist i P 17 gruppen.

Som helhet var det ett lyckat arrangemang justa och trevliga matcher överlag och dessutom hade arrangörerna Envikens IF lyckats med att göra ett fantastiskt arrangemang där alla lag tyckte att det fungerat bra och alla gäster åkte nöjda och belåtna ifrån Enviken. Domarinsatsen från de 3 daladomarna var dessutom mycket bra, och de höll matcherna på en bra nivå. Turneringen visar att futsalen i Dalarna är på frammarsch, och detskulle vara kul att få till en större bredd i futsalfotbollen i Dalarna så att konkurrensen blev hårdare.

På bilden är det segrande laget från Dalarna Forssa BK:s P15 lag