Damer och herrar, upp- och nedflyttning 2018

Inom kort så går vi in i slutspurten i de olika dam- och herrserierna varför Dalarnas FF:s Tävlingskommitté informerar här vad som gäller för upp- och nedflyttning i distriktets dam- och herrserier 2018.

Upp- och nedflyttning för damserierna 2018

Utöver vad som framgår av Tävlingsbestämmelserna Kap 2 § 9 (upp- och nedflyttning) och Kap 2 § 29 (vakanser) kan särskilt noteras.

Det slutliga utfallet på upp- och nedflyttning blir inte klart förrän resultatet av seriespel och kvalspel i förbunds- och distriktsövergripande serier är klara.

Upp- och nedflyttning i distriktsserierna beror på hur många dalalag som nedflyttas från division 2.

U-lag får 2019 delta i division 2.

Division 3

1 lag uppflyttas till division 2 som utses enligt följande kvalspel:

Seriesegrande lag kvalspelar mot lag 2 i den andra serien. Seriesegrande lag har hemmaplan.

Segrarna i respektive match möts i en kvalfinal där segraren uppflyttas till division 2. Hemmalag utses genom att jämföra lagens serieresultat, placering i första hand, poäng i andra hand, målskillnad i tredje hand och gjorda mål i fjärde hand jämfört med antal matcher i serien.

U-lag (Farmarklubb) som tvångsnedflyttas p.g.a. att A-laget (Huvudklubben) nedflyttas till samma division betraktas som nedflyttat lag.

Upp- och nedflyttning för herrserierna 2018 

Fullständiga bestämmelser finns i Dalarnas FF:s Tävlingsbestämmelser Kap 2 § 9 (upp- och nedflyttning) samt Kap 2 § 29 (vakanser).

I bilaga 1 redovisas på ett överskådligt sätt de olika förutsättningar som gäller för upp- och nedflyttning i distriktsserierna.

Notera

Maximalt 4 lag kan nedflyttas från division 3 2018. Eftersom 4 st. lag från Dalarna deltar i division 3 2018 kan alla dessa nedflyttas till division 4 2019. Resultat av seriespelet och i kvalet till division 3 påverkar nedflyttningen i distriktsserierna. Det slutliga utfallet på upp- och nedflyttning 2018 blir därför inte bli klart förrän kvalet till division 3 är slutspelat.

Notera därför särskilt de tilläggsbestämmelser som finns i TB Kap 2 § 9. Där framgår de konsekvenser som inträffar om 4 lag nedflyttas från division 4.

U-lag (Farmarklubb) som tvångsnedflyttas p.g.a. att A-laget (Huvudklubben) nedflyttas till samma division betraktas som nedflyttat lag. Detsamma gäller även för lag som utgått i seriespelet.

Skulle ni, trots informationen som finns här, vara osäker på något får ni gärna kontakta Dalarnas FF:s kansli eller TK:s ordförande/ledamot, Stig Stjärnesund eller Lars Norman för ytterligare information.

Bilaga 1: Sammanställning över de olika alternativ som gäller för upp- och nedflyttning 2018

DALARNAS FOTBOLLFÖRBUND /Tävlingskommittén