Håll en tränarkurs på hemmaplan i vår

Den nya tränarutbildningen för barn- och ungdomstränare har varit mycket populär och nu finns det möjlighet för din förening att genomföra kursen på hemmaplan i egna lokaler på en tidpunkt som ni själva väljer. Skicka en intresseanmälan till Dalarnas FF senast söndag 22/10

Utbildningen blev snabbt populär och de senaste åren har blivit rekordår vad gäller antalet utbildningsdagar och utbildade tränare i distriktet. För att göra utbildningen tillgänglig för flera erbjuder vi föreningar att hålla utbildningen på "hemmaplan". De kurser som är möjliga att arrangera på hemmaplan är C-diplom, B-diplom ungdom Block 1 + 2 och Målvaktstränarutbildning C-Diplom.

För att kunna göra det måste man ha tillgång till:

- En teorilokal som rymmer minst 20 deltagare och som har projektor och internetuppkoppling
- Fika och lunch till deltagarna och instruktören
- En praktikplan (inomhus eller utomhus beroende på årstid) kl. 11.00-12.30 + 15.30-17.00 bägge kursdagarna

För att genomföra kursen krävs det minst 10 deltagare. Kursen är också öppen för deltagare från andra föreningar att anmäla sig till.

Är er förening intresserad av att arrangera en tränarutbildning på hemmaplan behöver ni skicka en förfrågan till Dalarnas FF, Niklas Ribjer, niklas.ribjer@dalaidrotten.se, senast söndag 22/10. Förfrågan skall innehålla önskemål om:

- Vilken kurs man vill arrangera
- Vilka datum man önskar arrangera kursen. Kom ihåg att C-Diplom och B-Diplom U 1 och 2 är på 1 + 1 dag alla kurserna och det bör vara 2-5 veckor mellan kursdagarna. MV-C är 1 dag.

Välkommen med er intresseanmälan.