Cup Kommunal F16 & PostNord Cup P16

I helgen genomfördes distriksturneringen för F16 och P16 i Kvarnsveden under fredagen lördagen och söndagen. Deltagande distrikt var Gästrikland, Västmanland och Dalarna.

Trots omständigheterna med kyla och snöfall så bjöds publiken på en trevlig, välspelad och sevärd fotboll, där Gästrikland segrade på flicksidan och Dalarna segrade på pojksidan.

Fredagens matcher spelades mellan Dalarna och Västmanland där Västmanland segrade på flicksidan med 1-0 och Dalarna vann sin match för pojkarna med 2-0. Målskyttar för Dalarna var Albert Orre som gjorde först målet samt Pontus Jansson som gjorde det förlösande 2-0 målet på ett mycket elegant sätt.

I flickornas match var Västmanland det klart bättre laget och helt naturligt så utsågs bäste spelare i matchen till Dalarnas målvakt Julia Langörgen som fick göra massor av ingripande. Målskytt för Västmanland var Alva Moberg. Efter matcherna lades det straffar och segrande ur denna straffsparksläggning gick Västmanland i bägge matcherna.

Lördagens matcher spelades mellan Västmanland-Gästrikland och i flickornas match vann Gästrikland med 4-1 och mellan pojkarna slutade det oavgjort 3-3, och det innebar att det inte skulle avgöras förrän söndagens matcher skulle spelas.

Söndagens matcher spelades mellan Gästrikland och Dalarna och förutsättningarna inför matchen var att Dalarnas F16 behövde vinna med 3 måls övervikt och trots att laget startade matchen på ett offensivt sätt lyckades inte dom omsätta sina målchanser utan Gästrikland tog ledningen med 1-0. I andra halvlek kvitterade Dalarna genom Alma Gustavsson/Zetterlund men fler mål klarade laget inte av att göra så slutresultatet blev 1-1 och det var en bra genomförd match av Dalatjejerna. Till matchens Dalatjej utsågs Alva Särenfors som matchen igenom spelade ett tryggt och säkert försvarsspel.

I pojkarnas match blev slutresultatet 6-4 till Dalarna efter en fantastisk inledning redan efter 1 min gjorde Jesper Andersson 1-0 och efter 5 minuter så ökade Pontus Jonsson på till 2-0, men sedan tog det ända till 16:e matchminuten innan 3-0 målet kom återigen genom Jesper Andersson. Efter den urladdningen så tilläts Gästrikland komma in i matchen och kunde reducera i första halvlek till 3-1. I andra halvlek så var det bara anfallsspel för hela slanten och Gästrikland kvitterade till 3-3 Innan Dalarna återigen kunde ta ledningen på straffspark genom Karl Johansson, Där blev en Gästrikespelare frilägesutvisad Gästrikland lyckades dock kvittera ytterligare än gång innnan Viggo Berlin Eriksson avgjorde mtchen med 2 snygga mål, till slutresultatet 6-4. Därmed vann Dalarna turneringen och går vidare till slutspelsrundan i Januari.

Resultat Cup Kommunal
Resultat PostNord Cup

Vill också nämna domarnas insats och det var över lag riktigt bra insatser så Dalarna har flera framtidslöften även på domarsidan.

Arrangemanget genomfördes utan några som helst problem och ett stort tack till Kvarnsvedens IK som gjorde ett bra arbete för att få alla att trivas.