Spelarlyftet - boka en spelarutbildare till din förening!

Sedan 2013 jobbar svensk fotboll efter en gemensam spelarutbildningsplan. Kanske har vi sett effekterna redan nu i form av framgångrika ungdomslandslag i internationella kval och mästerskap på både flick- och pojksidan.

Med hjälp av medel från idrottslyftet kan du nu boka en kompetent spelarutbildare som kommer ut till er hemmaplan för att utbilda era egna tränare i spelarutbildningens konster.

Svenska Fotbollförbundets spelarutbildningsplan ger förslag på vilka färdigheter och metoder som är lämpliga att träna under olika utvecklingsnivåer.

Planen är indelad i fyra utvecklingsnivåer - fokus ligger på att utbilda spelare i rätt utvecklingsfönster. De fyra nivåerna är:

- Fotbollsglädje 6-9 år,
- Lära att träna 9-12 år,
- Träna för att lära 12-16 år,
- Träna för att prestera 16-19 år.

Hur fungerar det?
Genom att anmäla föreningen till spelarlyftet får ni kontakt med Dalarnas FF:s spelarutbildare och bokar in två tillfällen när denne besöker er förening. När dessa tillfällen ligger i tid är upp till er själva att bedöma i dialog med spelarutbildaren.

Väl på plats har spelarutbildaren först en teoretisk genomgång av spelarutbildningsplanen och sedan ett praktikpass där någon av föreningens lag får agera övningstrupp.

Vilken nivå kommer spelarutbildaren att inrikta sig mot?
Värdföreningen bestämmer själva i dialog med spelarutbildaren vilken av de fyra nivåerna som utbildningen kommer att inrikta sig mot.

Vad kostar det?
Kostnaden för paketet är 4 000 kr. Tack vare idrottslyftet kan Dalarnas FF subventionera kostnaden med hela 75% vilket innebär att den verkliga kostnaden stannar på 1 000 kr/förening! Idrottslyftsbidraget på 3 000 kr betalas ut i samband med fakturering.

Anmälan
Föreningen anmäler sig till spelarlyftet genom att skicka ett mail till niklas.ribjer@dalaidrotten.se. Ange "Spelarlyftet" i ämnesraden.

Det finns plats för ca 10 föreningar, först till kvarn gäller. Sista datum för anmälan är måndag 1/5.

Frågor/Upplysningar
Till Niklas Ribjer, 023-454 74, niklas.ribjer@dalaidrotten.se