Från Landslagets Fotbollsskola till Friends Arena!

Som arrangör av Landslagets Fotbollsskola har man en exklusiv möjlighet att delta som Players Escort vid en landskamp. Det innebär att man får ta plats bredvid sina idoler i "det riktiga" landslaget och följa dem ut på planen inför fullsatta läktare.

För killarna och tjejerna i Dala-Järna IK blev den här drömmen verklighet vid herrlandslagets senaste hemmalandskamp mot Vitryssland.

"-Förutom själva äran och vetskapen om att vi uppfyllt de kriterier som SvFF ställer på den klubb eller förening som får medverka vid landskamper som denna så är det ju så otroligt kul för barnen och deras föräldrar. Att en förening från Västerdalarna uppmärksammas av förbundet och tar sig ända in på Friends Arenas gräsplan är ju faktiskt hur stort som helst. Det är i allra högsta grad något som varje spelare, ledare och funktionär i Dala-Järna IK kan sträcka på sig lite extra för och kanske speciellt de ledare som på ett eller annat sätt varit engagerade i Landslagets Fotbollsskola genom åren."

Det säger Olov Israelsson som är Ordförande i Dala-Järna IK. Han beskriver upplevelsen som något att minnas för livet för de spelare, ledare och föräldrar som var med på resan. Men det var inte bara en upplevelse i fotbollens finrum. Spelarna hade en uppgift att sköta också:

"-Vi reste från Dala-Järna tidigt på lördagsmorgonen och anlände vid tolv tiden till Solna. Där väntades träning och lottning för de deltagande barnen.Man fick ställa upp sig i spelargången och vandra in under pompa och ståt, ställa upp i linje och lyssna på nationalsång. Efter träningen passade de flesta på att aktivera sig runt arenan på olika sätt. Tjejerna och killarna återsamlades sedan igen en timme innan matchstart för att byta om och förbereda sig."

Barnen från Dala-Järna skötte sin uppgift klanderfritt och var säkert en liten bidragande orsak till att det svenska herrlandslaget vann VM-kvalmatchen.

Dala-Järna IK fick frågan eftersom de är en mångårig arrangör av Landslagets Fotbollskola och för att de har skött det arrangemanget på ett proffsigt sätt under alla år.

Ska du vara med i landslagets Fotbollsskola i sommar? Då kanske du också kan bli en av spelarna som följer med landslaget in på planen i kommande landskamper.