Att vara idrottsförälder

"Nästan inga föräldrar anser att dom själva sätter press på sina barn, men nästan hälften tycker att andra gör det"

Någonting händer med många av oss föräldrar när vi ser våra barn tävla. Plötsligt kan sansade vuxna förvandlas till adrenalinstinna vildar som skriker och tjoar som om det vore VM-final, när det är match mellan 8-åringar i kvartersserien.

Åtta av tio barn tycker trots allt att deras föräldrar sköter sig ganska bra, men var femte pojke mellan 8 och 12 år känner en negativ press från sina föräldrar i samband med idrott.

SISU Idrottsutbildarna kommer att, tillsammans med Dalarnas fotbollsförbund, Dalarnas Skidförbund, Dalarnas Innebandyförbund samt IBF Falun, uppmärksamma detta fenomen genom att erbjuda föreläsningar på 4 olika platser i Dalarna under vecka 42.

  • Falun den 12 oktober kl. 18.00 FK Arena                    
  • Smedjebacken 13 oktober kl. 18.00 Sessionssalen
  • Leksand 14 oktober kl. 18.00 Fritidskontoret
  • Ludvika 15 oktober kl. 18.00 Folkets Hus Orren

Föreläsningen ATT VARA IDROTTSFÖRÄLDER är en väckarklocka för alla föräldrar till idrottande barn och vi erbjuder föreläsningen gratis till föräldrar och andra intresserade.

Föreläsare är Annelis Wikman, utbildad på Bosöns folkhögskola och med lång erfarenhet som aktiv, ledare och inte minst idrottsförälder. Anneli har tillsammans med Titti Werner skrivit boken Vett &  Etikett för idrottsförälder och föreläsningen bygger till stor del på boken.

I föreläsningen varvas goda och dåliga exempel ur verkligheten med forskning och fakta om barn och idrott. De levereras utan pekpinnar, men med en stor andel igenkännande eftersom författarna själva är föräldrar till idrottande barn.

Anmälan till föreläsningen görs till SISU Idrottsutbildarna, 023-454 53, anmalan@dalaidrotten.se senast den 5 oktober.

Välkommen!