Ta chansen att gå Målvakt C redan i Januari 2019

Förståelsen för målvaktens betydelse för laget ökar ständigt. En bred utbildning i tidig ålder, där målvaktsspelet sätts in i sitt sammanhang och ingår som en del för alla, lär barnen och ungdomarna att förstå helheten, det vill säga spelet och matchen. Rollen som målvakt kan betyda att allt fler fortsätter hela vägen fram till seniorspelare.

Valberedningen informerar

I enlighet med stadgarna informerar härmed Valberedningen ledamöter i styrelsen vars mandattid går ut vid kommande årsmöte.

Nyanställd och avgående på DFF

DFF har nyanställt Linus Bolin istället för Ulf Weinstock som avgår med pension vid årsskiftet.

Linus kommer från ett arbete som konsultchef hos ett bemmaningsföretag i Falun och har en gedigen fotbollskarriär bakom sig. Han växte upp i Hagfors, vidare till Saudi Arabien för att sen landa i Smedjebacken. Sen drygt tio år tillbaka huserar han i Falun.

Sök projektbidrag - Alla är olika, olika är bra

Alla har rätt till sin idrott. Alla har rätt att vara på fotbollsplanen, att spela, att ha roligt, att träna, att bli bättre, att vara en del av laget.

Alla är olika-olika är bra i samarbete med Svenska Spel - sista ansökningsdag 31/12 2018.

Intresseförfrågan Damserier 2019

På Representantskapsmötet den 1 december fick Styrelsen i uppdrag att göra en intresseförfrågan till föreningarna om deltagande i seriespel och i vilken division föreningen vill spela i.

Uppdraget föranleddes av de motioner som Islingby IK, IFK Våmhus, IFK Ludvika och Dala Floda IF om att återinföra division 4 för Damer 2019.

Seriesegrare: Dala-Järna IK, Sundborns GoIF, Bullermyrens IK, Gustafs GoIF, IFK Våmhus, Forssa BK

Extra Representantskapsmöte 20 februari

Dalarnas fotbollföreningar beslutade på ett välbesökt Representantskapsmöte den 1 december, där 31 föreningar samlats för att besluta om tävlingsverksamheten 2018, att utlysa ett extra Representantskapsmöte i samband med Årsmötet den 20 februari.

Bakgrunden till beslutet är de motioner till förändring av seriesystem på damsidan som 4 föreningar lämnat in.

Nya nationella spelformer

På SvFF:s Repskaptsmöte den 20 november 2018 blev spelformerna för barn- och ungdomsfotbollen definitivt beslutade. Det innebär att från och med den 1 januari 2019 är de nya spelformerna tvingande för samtliga.

Visa fler nyheter
Visa alla nyheter