Zonträningar 2018

Zonträningarna syftar till att utbilda Dalarnas 14-åriga fotbollsspelare praktiskt, teoretiskt och socialt nära hembygden. Från juni till september genomförs zonträningar vid fyra tillfällen på fem orter där alla intresserade 14-åringar välkomnas delta.

Kval till Svenska Cupen damer & herrar

Vi har kommit fram till finalen i kvalet till Svenska cupen herrar som spelas mellan Kvarnsvedens IK-IFK Mora FK. Sedan tidigare är Avesta AIK och Korsnäs IF FK är kvalificerade för Svenska Cupen Damer 2018/19.

Plus 10 000, fotbollens chans att växa!

Den 15 april 2018 hade Dalarnas Fotbollförbund kick-off för det nya mentorskapsprogrammet för att uppmuntra fler kvinnor och tjejer till att vilja bli och fortsätta vara tränare. Projektet är skapat utifrån Svenska fotbollförbundet kommande satsning +10 000, fotbollens chans att växa. Projektet ska ge kvinnliga tränare lite extra stöd och fler verktyg i deras utveckling som ledare och tränare medan de går tränarutbildningarna. Vi ser alltså att projektet i förlängningen leder till att så många föreningar som möjligt i Dalarna får fler ledare, framför allt kvinnliga ledare, som kan utveckla och stärka sitt ledarskap i tränaruppdraget.

Inbjudan till Regionala Futsalligan, Damer

Svenska Fotbollförbundet (SvFF) inbjuder med detta till Regionala Futsalligan (RFL), Damer säsongen 2018/2019. Tävlingen avgörs i seriegrupper och därefter genom slutspel bestående av kvartsfinaler, semifinaler och finaler. Sammansättningen av lag i respektive seriegrupp bestäms utifrån geografisk närhet lagen emellan och varje lag spelar två matcher mot varje annat lag i sin seriegrupp.

Välkommen till dalafotbollen

Inom Dalarnas FF arbetar vi för att utveckla fotbollen och ser det som en av föreningslivets kanske viktigaste uppgift att ge barn och ungdomar möjligheten att känna glädje och kamratskap genom sitt idrottande. Därför vill vi hälsa Dig som leder ett ungdomslag särskilt välkommen.

Info till föreningarna 2018

Nu startar vi upp säsongen i distriktsfotbollen.Ta därför del av informationen här från vår Tävlingskommitté. Ett antal nyher finner du här som gäller barn-, ungdoms- och seniorfotboll.

Ledarrekrytering i IFK Hedemora FK

Måndagen den 16 april genomförde Erik Timblad och Ulf Weinstock ett andra besök hos IFK Hedemora FK för ett processarbete som gällde rekrytering och att behålla ledare i föreningen.

Satsning på kvinnliga domare

Dalarnas FF gör en satsning på kvinnliga domare under kommande säsong. Vi jobbar aktivt med att utbilda, utveckla och stötta kvinnliga domare.

Vi har fått projektmedel av Svenska Fotbollförbundet och detta kommer att möjliggöra för oss att ha assisterande domare på fler matcher i Damer division 3 samt att kunna observera, stötta och utveckla damdomare ännu mer än vad vi gjort hittills.

Visa fler nyheter
Visa alla nyheter