Mötesplats Samsyn

Kom och träffa Jens Bergenström, fd spelare i Leksands IF och Camilla Granelid nuvarande förbundskapten för U 17 i Svenska Innebandyförbundet. Hör deras berättelser från ungdomsåren. De ger sin syn på Samsyn, samt hur de ser på tidig specialisering. Det blir också en paneldebatt där Jens och Camilla ingår samt de unga innebandyspelarna Ida Eliasson och Frida Backlund. PeO Karlström, är moderator och sköter intervjuerna.

Nyhet! Futebol dá forca i Dalarna

Tillsammans med Dalaidrotten, Dalarnas Fotbollförbund, Dalakuben & Borlängekommun utbildar vi nu kvinnliga ledare som fotbollstränare för att kunna skapa tryggamötesplatser för tjejer, både på och utanför fotbollsplanen, för att stärka tjejers
självkänsla!

Lite information om Zonträningar och Öppna träningar

Zonträningar syftar till att utbilda Dalarnas 14-åriga fotbollsspelare praktiskt, teoretiskt och socialt nära hembygden. Dessa träningar riktar sig inte till distriktlagsverksamhet.
Öppna träningar är till för pojkar och flickor 15-17 år med syfte att ge fler spelare utbildning och att spelare fortsätter spela fotboll längre.

Anmälningarna till både Zonträningar och Öppna träningarna sker separat till varje tillfälle och sista anmälningsdag för Zonträningar kommer vara 10 dagar innan aktuell träning. Tänk på att anmäla er eller era spelare i god tid innan då det inte går att göra efteranmälningar.

Elin Hjelte kallad till F15/03- landsläger

Förbundskapten Pia Sundhage har kallat IFK Mora FK:s Elin Hjelte till F15/03-landslagsläger den 6-9 Augusti 2018.

F15/03- landslagslägret genomförs på Bosön och förbundskapten Pia Sundhage har tagit ut 46 spelare till lägret. Lägret kommer förutom träningar innehålla internmatcher.

Anmälan till Öppna träningar P/F 15-16 år

Anmälan till Öppen träning 4 och 5 för P/F 15/03 och Öppen träning 8 och 9  för P/F 16/02.

Vi har under året initierat öppna träningar för pojkar och flickor 15-17 år i enlighet med svensk fotbolls intentioner att ge fler spelare utbildning och att spelare fortsätter spela fotboll längre.

Så många som möjligt - så länge som möjligt - så bra som möjligt.

Andra träffen för Plus 10 000 - fotbollens chans att växa!

Spännande fotboll, bra diskussioner, fantastiska ledare med ett brinnande intresse för att driva fotbollen i Dalarna framåt! Det är en kort sammanfattning av den andra träffen i projektet Plus 10 000 - fotbollens chans att växa.

LEDARE: Sommaren är här!

Vi har nu kommit halvvägs in i säsongen och seriespelet för våren har avslutats.

Vår verksamhet är stor och många barn, ungdomar och vuxna får uppleva glädje, kamratskap och känslan att tillhöra ett sammanhang. Vi lär oss umgås i grupp, samarbeta, kommunicera och sträva efter gemensamma mål. Vi lär och finter, dribblingar, passningar, löpvägar, kollektivt försvarsspel och målgester. Vi tränar spänst, styrka, koordination och kondition. Kort sagt så bidrar fotbollen till en positiv samhällsutveckling och folkhälsa.

Zonträningar 2018

Zonträningarna syftar till att utbilda Dalarnas 14-åriga fotbollsspelare praktiskt, teoretiskt och socialt nära hembygden. Från juni till september genomförs zonträningar vid fyra tillfällen på fem orter där alla intresserade 14-åringar välkomnas delta.

Visa fler nyheter
Visa alla nyheter