Månadens lag

Månadens lag i Dalafyran

Med hjälp av tränarna i Dalafyran utser DT-sporten och Dalarnas Fotbollförbund månadens lag i division 4. Tillsammans med Veckans match-konceptet är månadens lag ytterligare ett steg på vägen mot en bredare satsning på den lokala fotbollen.

Säsongens första elva befolkas av offensiva kvalitetsspelare i ett 3–5–2-system – men månadens främste spelare hittar vi längst bak i ledet.

Förändringar i seriespelet 2018

Här kan du se vilka förändringar som skett i seriespelet 2018. Förändringar presenteras i datumordning (senaste först) under respektive rubrik.

Central träff 2018

Den första centrala träffen för certifierade föreningar genomfördes den 24 april på Scandic i Falun. Ca 80 personer deltog från 16 föreningar och det pågick i 3 timmar.

Starten av träffen var en information av Olivia Justin angående matchmiljö, och sedan tog NaFu Christian Fagerhov över och pratade om spelformer inför året och hur det planerats av SvFF.

Idrottslyftet 2018

Sista ansökan till idrottslyftets första del för tränar-och domarutbildningar går ut den 31 maj, Alla föreningar som har haft deltagare på dessa utbildningar har en möjlighet att söka bidrag från DFF via Idrottonline.

Zonträningar 2018

Zonträningarna syftar till att utbilda Dalarnas 14-åriga fotbollsspelare praktiskt, teoretiskt och socialt nära hembygden. Från juni till september genomförs zonträningar vid fyra tillfällen på fem orter där alla intresserade 14-åringar välkomnas delta.

Kval till Svenska Cupen damer & herrar

Vi har kommit fram till finalen i kvalet till Svenska cupen herrar som spelas mellan Kvarnsvedens IK-IFK Mora FK. Sedan tidigare är Avesta AIK och Korsnäs IF FK är kvalificerade för Svenska Cupen Damer 2018/19.

Plus 10 000, fotbollens chans att växa!

Den 15 april 2018 hade Dalarnas Fotbollförbund kick-off för det nya mentorskapsprogrammet för att uppmuntra fler kvinnor och tjejer till att vilja bli och fortsätta vara tränare. Projektet är skapat utifrån Svenska fotbollförbundet kommande satsning +10 000, fotbollens chans att växa. Projektet ska ge kvinnliga tränare lite extra stöd och fler verktyg i deras utveckling som ledare och tränare medan de går tränarutbildningarna. Vi ser alltså att projektet i förlängningen leder till att så många föreningar som möjligt i Dalarna får fler ledare, framför allt kvinnliga ledare, som kan utveckla och stärka sitt ledarskap i tränaruppdraget.

Inbjudan till Regionala Futsalligan, Damer

Svenska Fotbollförbundet (SvFF) inbjuder med detta till Regionala Futsalligan (RFL), Damer säsongen 2018/2019. Tävlingen avgörs i seriegrupper och därefter genom slutspel bestående av kvartsfinaler, semifinaler och finaler. Sammansättningen av lag i respektive seriegrupp bestäms utifrån geografisk närhet lagen emellan och varje lag spelar två matcher mot varje annat lag i sin seriegrupp.

Visa fler nyheter
Visa alla nyheter