Förändringar i seriespelet 2019

Här kan du se vilka förändringar som skett i seriespelet 2019. Förändringar presenteras i datumordning (senaste först) under respektive rubrik.

Anmälan till höstens Zonträningarna för flickor och pojkar födda 2005

Från maj till september genomförs zonträningar vid fem tillfällen på fem orter där alla intresserade 14-åringar välkomnas delta. Syftet är att utbilda flera spelare närmare hembygden samt skapa närmare kontakt och fortbildningstillfälle för de lokala föreningarna och deras ledare/tränare.
Innehållet på träningarna består av olika teman med syfte att höja spelarnas kunskap om spelets skeden.

LEDARE: Fotbollen tar halvtidsvila!

När jag skriver detta har vi redan kommit in i juli. Tänk att vårsäsongen redan är spelad och det har spelats massor med fotboll i vårt seriespel i ungdoms-, junior och seniorfotbollen. Lägg där till alla matcher som spelas lokalt i vår barnfotboll i kommuner eller föreningar och alla matcher i våra stora ungdomscuper i distriktet – Falu Sommarcup, Dalecarlia Cup, Skinnarcupen och Pepes Cup. Matcher som skänker glädje, spänning, kamratskap och att kämpa i grupp mot gemensamt mål. Fotbollen är stor och var tredje idrottsaktivitet är fotboll.

Amsbergscupen 27 juli

Amsbergscupen genomförs den 27 juli kl 9.00-18.30. Deltagande lag är Amsbergs SK, Bullrmyrens IK, Ezid SK, IF Tunabro, FK Romme Krona, Mockfjärds BK.

I samband med cupen utbildas lovande domare i distriktet som är på väg upp. Totalt deltar 10 domare i utbildningen och dömer matcherna i cupen.

Schysst spel med Grönt kort – start i augusti

Till höstsäsongen 2019 inför fotbollssverige Grönt Kort. Grönt Kort för Fair Play är ett samarbete mellan Dalarnas Fotbollförbund, Svenska Fotbollförbundet och Folksam för att lyfta fram alla goda föredömen inom barn- och ungdomsfotbollen.

Visa fler nyheter
Visa alla nyheter