LEDARE: Sommaren är här!

Vi har nu kommit halvvägs in i säsongen och seriespelet för våren har avslutats.

Vår verksamhet är stor och många barn, ungdomar och vuxna får uppleva glädje, kamratskap och känslan att tillhöra ett sammanhang. Vi lär oss umgås i grupp, samarbeta, kommunicera och sträva efter gemensamma mål. Vi lär och finter, dribblingar, passningar, löpvägar, kollektivt försvarsspel och målgester. Vi tränar spänst, styrka, koordination och kondition. Kort sagt så bidrar fotbollen till en positiv samhällsutveckling och folkhälsa.

Information om nya SM för Flickor 17 år (F17), säsongen 2019

Svenska Fotbollförbundet har sedan 2016 arbetat för att se över hur man för svensk fotbolls bästa ska kunna anordna tävlingar för åldrarna 15–19 år, för att tillgodose både elit- och bredd, dvs. att det leder till fler elitspelare och till att fler spelar fotboll längre.
Under tävlingskonferenserna 2016 fördes diskussioner kring tänkbara förändringar som tagits fram och i december 2017 beslutade representantskapet att:

Zonträningar 2018

Zonträningarna syftar till att utbilda Dalarnas 14-åriga fotbollsspelare praktiskt, teoretiskt och socialt nära hembygden. Från juni till september genomförs zonträningar vid fyra tillfällen på fem orter där alla intresserade 14-åringar välkomnas delta.

Pojklandskamper i Dalarna

Dalarnas fotbollförbund har återigen fått den stora äran att arrangera landskamper för SvFF!

I år är det P15 landslaget som kommer spela mot våra grannar Norges motsvarighet. Matcherna kommer spelas i Malung och i Mora.

Central träff 28:e augusti

Bild från förra centrala träffen den 25 april

Den 28:e augusti kommer vi hålla den andra centrala träffen för de certifierade föreningar. Under träffen kommer ordförande, utbildningsansvariga, ungdomsansvariga, domaransvariga och tävlingsansvariga få viktigt informtion och diskussionsmöjlighet.

Idrottslyftet nya ansökningar

Idrottslyftet öppnar igen!

Höstens idrottslyft öppnar i augusti för nya ansökningar. Precis som tidigare har vi samma typ av ansökningar. Tränarutbildningar, domarutbildningar, certifieringen och landsbygdsprocess.

Visa fler nyheter
Visa alla nyheter