Information inför höstens matcher

I dagarna drar höstens matcher igång i de flesta av våra serier i Dalarna (både senior- och ungdomsserier). Därför vill vi påminna vad som gäller kring publik, arrangerande av match och domarersättningar.

Digitala domararvoden i Fogis

SvFF har sedan 1 april infört digitala arvoden på merparten av alla förbundsserier och Dalarnas Fotbollförbund har infört digitala arvoden i samtliga serier där DFF tillsätter domare, Damer div 3-4, Herrar div 4-7, juniorserier och pojkar och flickor div 1.

Kom därför ihåg att logga in där för att hantera domarnas uppdrag och betala ut arvoden och andra ersättningar.

Påminnelse om Spelarregistrering

Från och med i sommar ska alla spelare från tolv år och uppåt registreras i Fogis. De svenska föreningarna har fram till 31 juli på sig att registrera sina spelare. En av fördelarna med nyordningen är att det blir lättare att följa upp den så kallade utbildningsersättningen till föreningar som fostrat spelare. Spelarregistreringen är något som genomförs samtidigt i FIFA:s samtliga medlemsländer.

DFF:s spelarutbildningsverksamhet - anmälan är öppen

Utifrån uppdaterade rekommendationer från folkhälsomyndigheten och Svenska Fotbollbollförbundet har Dalarnas Fotbollförbund beslutat att återuppta sin spelarutbildningsverksamhet från och med 8 augusti.

Vad kan man söka stöd för?

För att försöka göra det lite lättare för föreningar att söka stöd så ges det nedan tips på vad man kan söka- och inte söka stöd för.

Fotbollföreningar får Coronastöd

Den 15 juni fick idrottsföreningar besked om sin ansökan för att kompensera ekonomiska förluster under våren på grund av coronapandemin. Av regeringens stödpaket till idrotten om 500 miljoner kronor går 91 procent till idrottsföreningar och 9 procent till förbund och dess distrikt.

Uppdatering av SvFFs riktlinjer med anledning av Corona-utbrottet

Svenska Fotbollförbundet uppdaterade den 8 juni sina riktlinjer för svensk fotboll under coronaepidemin. Vid presskonferens med Regeringen och Folkhälsomyndigheten meddelades fredag 29 maj att de allmänna råden till idrotten ändras från och med den 14 juni. Detta gör det möjligt att starta upp tävlingsverksamheten för svensk seniorfotboll. Den 5 juni hölls en presskonferens av regeringen där restriktonerna kring resor i Sverige ändrades vilket innebär att nya riktlinjer nu kommit från SvFF. Detta innebär att all seniorfotboll i Sverige kan starta upp förutsatt att rekoemendationer för arrangemang följs.

Visa fler nyheter
Visa alla nyheter