Det finns stöd att söka!

Dalarnas Fotbollförbund erbjuder alla våra föreningar möjligheten att ansöka om idrottslyft för att utveckla sin verksamhet för barn och ungdomsfotboll i Dalarna.

Årets utvecklingsläger ställs in

Svenska Fotbollförbundets utvecklingsläger i Halmstad 2020 ställs in. Lägren, som årligen samlar 15-åriga fotbollsspelare på flick- och pojksidan från landets samtliga 24 distrikt, är inte möjliga att genomföra under den rådande coronaepidemin.

Kompensationsstöd till idrottsföreningar

Regeringen gav den 20 mars beskedet att ett stödpaket på 500 miljoner kronor avsätts för att kompensera idrottsrörelsen till följd av coronapandemin. RF har uppdraget att fördela stödet till idrottsrörelsen.

Syftet är att ge idrottsföreningar förutsättningar att överleva och fortsatt kunna bedriva idrottsverksamhet och evenemang. Särskilt viktigt är att värna idrottsverksamhet och evenemang som bedrivs för och till förmån för barn- och ungdomsidrotten.

Ansökningsperiod: 1-15 maj.

Digitala spelformsutbildningar

Under rådande COVID-19 situation har vi inte möjlighet att komma ut till er föreningar och hålla spelformsutbildningar, därför skulle vi vilja passa på att erbjuda digitala spelformsutbildningar för att ge er så bra förutsättningar som möjligt inför årets matchspel. Detta kommer vara rena spelformsutbildningar, inte en kurs i tävlingsbestämmelserna.

Tävlingsverksamheten skjuts upp - våromgångarna ställs in

Uppdaterad 20200420 Under rådande pandemi har Dalarnas Fotbollsförbund tagit en rad beslut kring verksamheten. Dessa beslut rör tävlingverksamheten där vi bl.a. skjuter upp tävlingssäsongen för seniorer till mitten av juni. Besluten rör också DFFs spelarutbildning och utbildningen av tränare och domare. Läs mer i artikeln.

Ungdomsserier och cuper 2020

Inom kort startar en ny spännande säsong. Dalarnas FF:s Tävlingskommitté har för ungdomstävlingarna 2020 fastställt serieindelningar, upprättat spelordningar i seriespelet samt lottat Ungdoms DM-Miljönären Cup.

Uppdatering nya rekommendationer från Folkhälsomyndigheten

Den 16 april kom Folkhälsomyndigheten (FHM) med nya rekommendationer kring idrotten. Under kvällen presenterade SvFF sina uppdaterade riktlinjer. Det innebär bl.a. att även träningsmatcher ställs in för seniorer. Ett undantag som gäller barn- och ungdomsfotbollen för barn upp t.o.m. 18 år har lagts till förutsatt att det sker i enlighet med FHMs råd.

Dalarnas Fotbollsförbund bearbetar frågan kring barn- och ungdomsfotbollen och kommer att återkomma i början av vecka 17 om när dessa serier kan startas upp. Det finns en del praktiska frågor för förbundet att reda ut innan besked lämnas.

Läs SvFFs riktlinjer här

Visa fler nyheter
Visa alla nyheter