LEDARE: Äntligen startar fotbollssäsongen!

Efter månader av planering och förberedelser, uppbyggnadsträning och träningsmatcher drar nu säsongen igång på allvar. Seniorserierna har startat under april månad och till helgen startar även ungdomsserierna.

Junior DM Herrar

3 lag har anmält sig till Junior DM herrar. Kvalmatchen och finalmatchen är lottad.

Föreningsenkäten – hjälp oss hjälpa er!

Under våren är det åter dags för föreningsenkäten. Ett mejl med länk till enkäten skickas till den officiella föreningsadressen. Svarsperioden pågår 24 april-3 maj och alla föreningars svar behövs. Genom enkäten får vi grundfakta om vilka vi är - spelare och ledare, i vilken ålder, med mera. Det är ett viktigt underlag för svensk fotbolls strategiarbete och vår plan för att tillsammans göra fotbollen ännu bättre!

Spelformer för barn och ungdom 2017 - Vad är nytt?

Inför 2017 har föreningarna inom dalafotbollen vid sitt representantskapsmöte beslutat om nya former för spel och matcher inom barn- och ungdomsfotbollen. Här kan du läsa mer om vad som gäller för ditt lag i 5-, 7-, 9- eller 11-manna.

Utbildningsresa för tränare till utbildningslägret P02 i Halmstad 2-5/7

Dalarnas Fotbollförbund har under flera år arrangerat utbildningsresor till utbildningslägret i Halmstad. Under fyra dagar har deltagarna analysera träningar och matcher, diskutera spelar- och tränarutbildningen i distriktet samt lyssnat till intressanta föreläsare från bl a Svenska Fotbollförbundet.

I år går resan till pojkarnas utbildingsläger 2-5/7! Du som tränare kan anmäla dig fram till och med måndag 29 maj!

Kval till Svenska Cupen damer & herrar

Vi har kommit till finalmatchen i kvalet till Svenska Cupen herrar 2017-18 som spelas mellan IFK Mora FK-IK Brage på vår nationaldag den 6 juni kl. 18.00. Sedan tidigare är Avesta AIK och Gustafs GoIF klara för Svenska Cupen damer.

Spelarlyftet - boka en spelarutbildare till din förening!

Sedan 2013 jobbar svensk fotboll efter en gemensam spelarutbildningsplan. Kanske har vi sett effekterna redan nu i form av framgångrika ungdomslandslag i internationella kval och mästerskap på både flick- och pojksidan.

Med hjälp av medel från idrottslyftet kan du nu boka en kompetent spelarutbildare som kommer ut till er hemmaplan för att utbilda era egna tränare i spelarutbildningens konster.

Välkommen till dalafotbollen

Hej och välkommen till Dalarnas Fotbollförbund!

Inom Dalarnas FF arbetar vi för att utveckla fotbollen och ser det som en av föreningslivets kanske viktigaste uppgift att ge barn och ungdomar möjligheten att känna glädje och kamratskap genom sitt idrottande. Därför vill vi hälsa Dig som leder ett ungdomslag särskilt välkommen.

Info till föreningarna 2017

Inom kort startar säsongen upp i distriktsfotbollen.Ta därför del av informationen här från vår Tävlingskommitté. I årets nyheter finns bl a Fair Play Hälsning i alla av DFF arrangerande tävlingar och nya spelformer för våra ungdomar i division 4-6.

Föreläsning med Hasse Backe och Superettanmatch Dalkurd FF-Gefle IF

Dalarnas FF i samarbete med Svenska Fotbolltränarföreningen och Dalkurd FF bjuder in till en kanondag i fotbollens tecken lördag 29/4.

Föreläsningar med internationell touch samt toppmatch i Superettan mellan Dalkurd FF och Gefle IF.

Vi startar dagen kl. 13.00 med föreläsning av en av våra mest framgångrsika internationella tränare, Hans Backe. Hans har även sällskap av fd förbundskaptenen för svenska herrlandslaget Nisse Andersson samt av vår egen FIFA-domare Glenn Nyberg som kommer att dela med sig av sina erfarenheter.

Visa fler nyheter
Visa alla nyheter